falke

WE CARE -
DUURZAAMHEID BIJ FALKE


Duurzaamheid heeft altijd een centrale rol gespeeld voor FALKE. Als familiebedrijf van de 4e generatie spreekt het voor zich dat FALKE bij al haar beslissingen rekening houdt met de gevolgen voor toekomstige generaties.
Onze duurzame producten van hoge kwaliteit zijn ontworpen om langdurig plezier te geven en zo de wereld een beetje beter te maken. Maar dat is slechts één onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie, want we zetten ons net zo in voor dit onderwerp als voor onze producten: holistisch, met veel enthousiasme en vol passie.
Hier willen we u inzicht geven in waar we staan op ons pad naar een duurzame toekomst, welke maatregelen we al hebben geïmplementeerd en welke stappen we hierna willen nemen.

  
FALKE - WE CARE


WE CARE -
VOOR MILIEUBESCHERMING
__________________________

WE CARE -
VOOR DIERBESCHERMING
__________________________

WE CARE -
VOOR SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID 
__________________________


Het hele productieproces, van de productie van grondstoffen tot de verkoop van het eindproduct, wordt voortdurend gecontroleerd met het doel het energieverbruik, het afval en de afgekeurde producten tot een minimum te beperken. Zo garandeert de hoge kwaliteit van FALKE-producten een lange levensduur. Verpakkingen, die nu nog vaak van plastic zijn, worden geleidelijk vervangen door alternatieven die van organisch materiaal zijn gemaakt.

 


De door FALKE verwerkte wol is onderworpen aan strenge kwaliteitscriteria, ook met betrekking tot het welzijn van de dieren. Zo moeten alle leveranciers van schapenwol bijvoorbeeld aantonen dat er geen gebruik wordt gemaakt van mulesing, een pijnlijke behandeling van schapen om besmetting met bepaalde vliegenmaden te voorkomen. De gebruikte angorawol is gecertificeerd met het CaregoraTM-keurmerk, dat garandeert dat aan de strenge richtlijnen voor dierenwelzijn wordt voldaan.

 


In tegenstelling tot veel andere modebedrijven heeft FALKE de productie niet uitbesteed, maar blijft het bedrijf beschikken over eigen productiefaciliteiten in Duitsland en Europa, waar ongeveer 90% van de beenmode-artikelen wordt vervaardigd. Deze productiefaciliteiten worden regelmatig bezocht en gecontroleerd door onze eigen speciaal opgeleide medewerkers en door onafhankelijke externe instituten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de arbeidsomstandigheden, de betaling van billijke lonen en de naleving van veiligheidsaspecten.


ONZE BELOFTEDUURZAME MATERIALEN

________________________________

Stap voor stap wordt het FALKE-assortiment omgebouwd naar duurzame materialen. We zijn begonnen met de favorieten van onze klanten, zoals de FALKE Family of de FALKE Pure Matt 50. Op deze manier bereikt de verandering vanaf het begin het grootst mogelijke effect. De omschakeling van de volgende producten zit al in de planning, zodat het aandeel duurzame producten dat we voeren onder het 'WE CARE'-label voortdurend groeit.

MILIEUVRIENDELIJKE VERPAKKING

______________________________________________

Het verpakkingsmateriaal dat we gebruiken wordt waar mogelijk gereduceerd of vervangen door alternatieven gemaakt van biologische materialen. De verpakking van het FALKE Ergonomic Sport System-sportondergoed is al volledig omgezet naar gerecycled papier. Tot nu toe zijn we erin geslaagd om het gebruik van plastic folie in de verpakking van onze fijne goederen met 20% te verminderen. De polypropyleenfolie die nu nog wordt gebruikt, kan volledig worden gerecycled.

GRONDSTOFVRIENDELIJKE PRODUCTIE

________________________________________

Sinds 2021 registreren we voortdurend onze koolstofvoetafdruk om geschikte maatregelen te kunnen identificeren om emissies te vermijden en te verminderen. In deze context hebben we een belangrijke stap gezet op het gebied van energievoorziening: sinds 2022 kopen alle FALKE-vestigingen in Duitsland elektriciteit in uit hernieuwbare bronnen.

WOL

_______

Wol is een van de belangrijkste grondstoffen voor ons assortiment. Om ervoor te zorgen dat dieren niet onnodig lijden, verwerken we alleen mulesingvrije wol van schapen die worden gehouden in overeenstemming met de IWTO-richtlijn voor schapenwelzijn. De angorawol die we gebruiken is Caregora™-gecertificeerd.

BESCHERMING VAN SOORTEN

________________________

Een project waar we allemaal veel plezier aan beleven, zijn de bijenvolken die zijn opgezet op open plekken op het terrein van het bedrijf. Ze dragen niet alleen bij aan het behoud van de flora en fauna, maar zorgen ook voor afwisseling in ons dagelijks werk en bevorderen teamwork.

EIGEN PRODUCTIEFACILITEITEN

________________________________________

Onze fabrieken worden regelmatig bezocht en gecontroleerd door speciaal opgeleide interne medewerkers en door onafhankelijke externe instituten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de arbeidsomstandigheden, de betaling van billijke lonen en de naleving van veiligheidsaspecten.

LEVERANCIERS

______________

We laten regelmatig directe leveranciers in BSCI-risicolanden controleren op arbeidsomstandigheden, milieubescherming en chemicaliënbeheer. Op basis van de auditresultaten ondersteunen we onze leveranciers bij het implementeren van onze hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen.

INNOVATIE

_________________

Naast kwaliteit wordt FALKE gekenmerkt door voortdurende innovatie. We gebruiken bijvoorbeeld garens met de innovatieve Beta Spun-technologie, waarbij een kern van merinowol en TENCEL™ Lyocell omwikkeld is met fijne polyamidefilamenten om het te beschermen tegen schuren en pilling te voorkomen. Dit maakt ClimaWool tot een extreem duurzaam kwaliteitsproduct.Daarnaast is TENCEL™ een biologisch afbreekbare vezel die wordt verkregen uit duurzaam geteeld, FSC-gecertificeerd eucalyptushout. Het resultaat is een fijn, elegant breisel zonder pilling dat aangenaam aanvoelt op de huid.  Ontdek de producten uit de ClimaWool-serie en overtuig uzelf.

TRANSPARANTIE

____________________

We streven naar de grootst mogelijke transparantie in de traceerbaarheid van de materialen die we gebruiken. Daarom werken we bij de inkoop van materialen samen met langdurige en betrouwbare zakenpartners, informeren we ons zeer nauwkeurig over de herkomst van het materiaal en laten we dit garanderen door middel van geschikte certificaten. Meer informatie over onze certificeringen vindt u hier.
De grootst mogelijke transparantie is ook belangrijk voor ons tegenover jou, onze klanten. Daarom doen we hier open en eerlijk verslag van de maatregelen die we hebben genomen en de doelen die we ons hebben gesteld. In onze online shop helpt de nieuwe duurzaamheidsfilter u om de producten uit het FALKE WE CARE-assortiment snel en gemakkelijk te vinden. 


 

VOLGENDE STAPPENUITBREIDING VAN HET FALKE WE CARE-ASSORTIMENT

_______________________________________


De omschakeling van de volgende producten naar duurzame materialen is al aan de gang. In het komende jaar willen we meer series zoals de FALKE Cool Kick en een aantal van onze Seasonal Basic en Seasonal items in duurzame kwaliteit aan het assortiment toevoegen.

 

HERZIENING VAN DE VERPAKKINGEN
_____________________________


We streven ernaar de plastic haken te vervangen die worden gebruikt om onze producten in winkels op te hangen en testen momenteel nieuwe materialen op biologische basis. Sommige plastic haken zijn al gemaakt van volledig gerecycled materiaal.

VERMINDERING VAN UITSTOOT
_______________________________________

Het bestaande verwarmingssysteem in ons logistiek centrum in Schmallenberg wordt in 2023 omgebouwd naar een duurzaam houtsnippersysteem. De vroegere CO2-uitstoot, die overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 65 eengezinswoningen, zal door de verbouwing met 75% worden verminderd.


TRADITIE & TOEKOMST


"Duurzaam bedrijfsbeheer heeft ons altijd vergezeld en wordt weerspiegeld in onze bedrijfscultuur, onze processen en niet in de laatste plaats in het ontwerp van onze producten."GELOOFSBRIEVEN EN CERTIFICATEN
FALKE is gecertificeerd volgens de Organic Content Standard (OCS) en de Recycled Claim Standard (RCS) om volledige traceerbaarheid van de gebruikte biologische en gerecyclede materialen te garanderen.
FALKE is lid van amfori BSCI, een initiatief dat de arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens wil verbeteren. FALKE verbindt zich ertoe de BSCI-gedragscode van amfori na te leven en regelmatig audits uit te voeren.
FALKE is partner van OEKO-TEX®, een onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor textielproducten. FALKE laat zijn producten testen volgens de OEKO-TEX® Standard 100, die garandeert dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.

DOWNLOADS


NADERE INFORMATIE