falke
FALKE , opgericht in 1895, kijkt dezer dagen terug op een afwisselingsrijke en bewogen bedrijfsgeschiedenis van 125 jaar. Het bedrijf is begonnen als bescheiden ambachtelijke onderneming. Sinds 1990 wordt FALKE door de vierde generatie geleid als familiebedrijf; het heeft zich ontwikkeld tot een internationaal actief premium-onderneming.

Onze competentie op het gebied van hoogwaardige beenmode en mode wordt wereldwijd erkend. Dit is het resultaat van een lang proces dat vanaf een ambachtelijke traditie via uitzonderlijke vaardigheden van een productie tot industriële fabricage leidde. De gedachte was en is nog steeds: wat uniek is, in serieproductie aan te bieden.

Deze gedachte is op een solide fundament van normen en waarden gebaseerd: kwaliteit zonder compromissen, ambachtelijk kunnen van het hoogste niveau en voortdurende innovatie, in combinatie met fijnmazige specialisatie, creatief ontwerp en niet in de laatste plaats met continuïteit en absolute betrouwbaarheid.

We ondersteunen mensen van elke leeftijd en in elke levensfase constant met nieuwe ideeën en eigentijdse producten op het gebied van werk, sport en vrije tijd, wonen, reizen en niet te vergeten lichaamsbeweging.             

Dat houdt ons bezig. Sinds 125 jaar en ook voortaan:
With you every step.

Onze kernwaarden: kwaliteit, ambachtelijk kunnen en innovatie


Kwaliteit

De lange geschiedenis van FALKE wordt gekenmerkt door een streven naar de hoogste kwaliteit. Daarbij gaat het niet alleen om de pure fabricage- en productkwaliteit, maar om alle facetten van het merk FALKE.

Met een deskundigheid van 125 jaar ontwikkelen wij moderne beenmode, hedendaagse accessoires en sportieve bovenkleding. Hiervoor wordt het best beschikbare materiaal gebruikt en worden de nieuwste productietechnieken toegepast. En toch gaat elke kous door de handen van tenminste tien ervaren specialisten. Op het punt waar machines hun grens bereiken, ronden mensen de producten af en perfectioneren zij deze. Alleen op deze manier bereiken we wat we ambiëren, namelijk dat elk FALKE-product het beste in zijn soort moet zijn.


Ambachtlijke kennis

De ambachtelijke basis garandeert wat wij beloven: wij produceren de hoogste kwaliteit met veel passie. Dat was het uitgangspunt van de bedrijfsgeschiedenis van FALKE 125 jaar geleden. En dat is tot nu toe niet anders. Maar de tijden zijn veranderd, ambacht werd fabricage. De hoge kwaliteitseisen werden over diverse specialisten verdeeld. Alsa gevolg daarvan was de volgende doorslaggevende uitdaging om de hoge ambachtelijke eisen ook in het tijdperk van de industrie vast te houden en continu bij te stellen. Het doel: perfectie in serie te produceren.

Hiervoor is het meesterschap van onze specialisten nodig, want de grenzen van onze machines moeten voortdurend worden opgezocht en van geval tot geval worden overschreden. Het resultaat is de stijl van FALKE: voelbaar, open, modern, tijdloos, uitdagend en ontroerend.


Innovatie

Een merk kan in slaap vallen als de innerlijke dynamiek verloren gaat. De globale wereld is dichterbij gekomen en razendsnel geworden. Hier gaat het er voortdurend om, de aandacht op iets nieuws te richten. Voor FALKE is het de kunst om te innoveren en tegelijk als merk de continuïteit te handhaven, om van generatie tot generatie herkenbaar en aantrekkelijk te blijven.

De ontwikkeling van FALKE was en is al generaties lang gekenmerkt door nieuwsgierigheid, zin om te experimenteren, bereidheid om te leren en de wil om onvermijdelijke interne en externe weerstand tegen innovaties op een constructieve manier te overwinnen. Allerlei productinnovaties van ons hebben een plaats op de markt veroverd: het vroeg gewonnen inzicht dat sportkousen aan heel nieuwe eisen moeten voldoen en het idee dat linker en rechter sokken en kousen veel voordelen bieden, leidden in de jaren 90 van de vorige eeuw tot het complete ERGONOMIC SPORT SYSTEEM. Wij hebben voor de meest uiteenlopende levensfasen gespecialiseerde producten met extra voordelen ontwikkeld.

Functionele beenmode is alleen dan succesvol, als de esthetiek ervan de mensen emotioneel enthousiast maakt. Dit inzicht heeft geleid tot de ontwikkeling en succesvolle marktintroductie van vele FALKE-innovaties.