falke

Over ons 

Het zijn de details, waarmee eersteklas artikelen zich van de rest onderscheiden. Sinds 1895 staat het familiebedrijf FALKE voor modieuze kleding van hoogwaardige materialen, die worden verwerkt met ambachtelijke perfectie en oog voor detail.

Identiteit


Wij dagdromen en we geven het toe. Onze eigen visie op levensstijl en esthetica zou minder geloofwaardig zijn als we niets van ons zouden laten horen. Natuurlijk kan de ideale vorm vele gedaantes aannemen. Er is er echter maar één vorm die in overeenstemming is met onze persoonlijke voorkeur. Daarom zijn er grotere en kleinere kringen van gelijkgezinden, die het eens zijn over bepaalde levensstijlen, aankoopbehoeften of esthetische beslissingen. Het zou arrogant zijn om te spreken van elitaire overeenkomsten. Toch gaat er achter elke 'custom made' beleveniswereld wel iets 'cultachtigs' schuil. Dat zorgt ervoor dat deze onweerstaanbaar is.

De wereld van FALKE is bevolkt met meertalige globetrotters, eigenzinnige individualisten, nieuwsgierige ontdekkers, fanatieke perfectionisten, fijngevoelige creatievelingen en onverbeterlijke estheten. Hun visuele wereld, wooncultuur en kleding zijn een zichtbare uiting van hun instinct. In hun midden voelen we ons thuis. Wij houden hen constant in het oog tijdens de zoektocht naar de ideale vorm en de beste ambachtelijke kwaliteit. Onze geestverwanten verwachten een perfecte vertaling van hun esthetische beleving van moderne kleding. Wij maken truien, body's, panty's en sokken, waarvan het design de stoffelijke en kleurrijke harmonie van ons gemeenschappelijke stijlgevoel verwezenlijkt. Het zijn dus toch geen dagdromen.

Voor alle mensen wereldwijd, die luxe niet overbodig vinden, maar juist ondervonden hebben dat luxe staat voor de vrijheid om zich met het allerbeste te kunnen belonen.

Filosofie


Wij waren altijd al van plan om onze kennis over beenmode – die verkregen en verzameld is middels een 120 jaar oude traditie – te bewaren en te bundelen in een unieke productlijn. Daarom zijn we rond de tafel gaan zitten met degenen die hun handwerk niet louter beoefenen, maar ook echt begrijpen.

Het zijn ervaren meesters in hun vak die ingewikkelde breimachines kunnen bedienen en deze als hulpmiddel inzetten. Ze behalen resultaten die verwondering en verbazing wekken. Ze overleggen met echte ambachtslieden die tegenwoordig schaars zijn. Deze beheersen oude tradities voor het verfijnen en veredelen van kousen door middel van fijn handwerk. Daar waar machines tegen hun grenzen aanlopen, perfectioneren zij de producten.

Onze mensen die wij de wijde wereld in hebben gestuurd, kennen de bronnen van de fijnste materialen, voor vigognewol, kasjmier, kamelenhaar, zijde, de beste merinos, de fijnste fil d'écosse en Piuma Cotton. Deze bronnen zijn geografisch erg verspreid. Onze uitgezonden kenners kennen ze niet alleen. Ze gaan ook respectvol om met de mensen die deze materialen, ook weer volgens oude tradities, met de hand vervaardigen.

Wij hebben designers ingezet die vorm en kleur net zo goed onder de knie hebben als patronen en structuren. Ze interpreteren het creatieve element van moderne mode steeds weer opnieuw.

Nu richten we ons wereldwijd aan alle mensen die luxe niet overbodig vinden, maar juist ondervonden hebben dat luxe staat voor de vrijheid om zich met het allerbeste te kunnen belonen. Ze hebben geen luxe nodig. Voor hen volstaat het idee om te weten dat het voorlopig niet meer beter kan. Daarvan willen en kunnen ze altijd weer in stilte genieten en daarbij steeds weer een geluksmomentje ontwikkelen.

Maar we hebben zo'n vermoeden dat u dit plezier zult willen doorgeven...

Aantallen en feiten

1895

gesticht

7

Locaties

3.326 

Werknemer

240 Mio.

Euro verkoop in 2019

50 %

daarvan in het buitenland

FALKE-producten zijn beschikbaar op vijf continenten en in meer dan 60 landen: