FAQ - Vaak gestelde vragen

1.) Is er een minimale bestelwaarde?

In de webshop van FALKE is er geen minimale bestelwaarde.


2.) Welke betaalmethoden biedt de webshop van FALKE aan?

  • Amazon Pay
  • Betalen met creditcard

3.) Hoe kan ik mijn artikelen retourneren?

U kunt als consument gebruikmaken van het wettelijke herroepingsrecht. Als u de artikelen hebt ontvangen, kunt u de overeenkomst binnen 14 dagen herroepen. Stuur de artikelen dan als volgt terug: Print op www.falke.com (>online retouren) zelf uw retourlabel voor gratis retourneren uit. Plak het label op het pakket en geef het bij een postkantoor naar keuze af. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice: 00800 22033022 / online@falke.com.


4.) Hoe kan ik contact opnemen met de webshop van FALKE?

Gebruik de volgende contactgegevens bij alle vragen die uitsluitend betrekking hebben op de webshop van FALKE:
E-Mail: online@falke.com
Postadres: Webshop FALKE, FALKE KGaA, Oststraße 5, 57392 Schmallenberg, Duitsland
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. Hotline FALKE SHOP: 00 800 220 330 22
We zien uw feedback graag tegemoet! Voor vragen, informatie, suggesties, complimenten of kritiek zijn wij bereikbaar via het volgende e-mailadres:
E-Mail: online@falke.com


5.) Kan ik het bezorgadres van mijn bestelling wijzigen?

U kunt het bezorgadres alleen wijzigen als de bestelling nog niet is betaald, resp. als de bestelling nog niet is verstuurd. Neem bij vragen of een adreswijziging contact op met onze klantenservice via online@falke.com of op het telefoonnummer 00 800 220 330 22.


6.) Wanneer worden de artikelen bezorgd?

De levertijd bedraagt ca. 2 - 3 werkdagen. We informeren u per e-mail zodra uw bestelling is verzonden.


7.) Met welke pakketdienst wordt mijn bestelling bezorgd?

DHL bezorgt uw bestelling, behalve in Zwitserland waar bestellingen door DPD worden bezorgd.


8.) Ontvang ik een verzendbevestiging?

Zodra uw bestelling is overgedragen aan DHL (in Zwitserland aan DPD), ontvangt u een verzendbevestiging op het door u vermelde e-mailadres. In deze e-mail vindt u een trackingnummer waarmee u precies kunt zien waar het pakket zich bevindt. Houd er rekening mee dat het op werkdagen tot wel 48 uur kan duren voordat het trackingnummer is verwerkt. U kunt het pakket dan pas volgen.


9.) Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als het pakket wordt bezorgd?

Als u niet thuis bent op het eerste bezorgmoment, vindt er een nieuwe bezorgpoging plaats of uw pakket wordt in een postkantoor/depot opgeslagen. U krijgt in elk geval bericht met de informatie dat er een afleverpoging is gedaan en de stappen die u nu kunt ondernemen om het pakket te ontvangen.


10.) Wat moet ik doen als mijn bestelling niet compleet is of als ik een foutief artikel heb ontvangen?

Als er een artikel ontbreekt in het pakket maar wel op de pakbon is vermeld of als er een foutief artikel is bezorgd, verzoeken we u zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice per e-mail via online@falke.com of telefonisch op het nummer 00 800 220 330 22.


11.) Wat moet ik doen bij transportschade, resp. technische problemen?

Kan er bij de ontvangst van de artikelen al schade door het transport worden waargenomen? Vermeld dit dan op de betreffende vervoersdocumenten en laat dit ondertekenen door de bezorger. Als de schade later pas wordt vastgesteld, vragen we u de schade zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven en ons een bericht te sturen.


12.) Bevalt een artikel niet?

Om uw aankoop te herroepen, hoeft u alleen maar het artikel én de retourbon die u bij de klantenservice hebt aangevraagd, terug te sturen.


13.) Kan ik de artikelen die ik heb besteld, ruilen?

Het is bij ons helaas niet mogelijk een artikel te ruilen voor een andere maat, kleur of variant. U kunt natuurlijk wel een nieuwe bestelling plaatsen als het gewenste artikel nog beschikbaar is. De teruggestuurde artikelen worden dan verrekend met de nieuwe bestelling.


14.) Wanneer en hoe ontvang ik een factuur?

We sturen de factuur automatisch naar het e-mailadres dat u hebt vermeld.


15.) Ontvang ik een ontvangstbevestiging als ik artikelen heb teruggestuurd?

Zodra we uw retourzending hebben ontvangen en zorgvuldig hebben gecontroleerd, sturen we een e-mail naar het e-mailadres dat u hebt vermeld. We betalen het betreffende bedrag dan zo snel mogelijk terug.